Jadłospis szkolny

Wpłat na obiady należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca.

Nr konta do wpłat: 20 1020 2313 0000 3102 0579 6299

W tytule przelewu nalezy podać imię i nazwisko ucznia. 

Prosimy o wpłątę dokładnie takiej kwoty jaka jest podana przez P. Intendent

 

JADŁOSPIS SZKOLNY 18.11.2019-22.11.2019

 

 

Data

Zupa

II danie

Alergeny

Poniedziałek

18.11.2019

Zalewajka z ziemniakami400g[wsad drobiowy, ziemniaki, żurek, kiełbasa, śmietana]

Makaron z serem[makaron, ser biały, masło] 260g   kompot250 

1,5

Wtorek

19.11.2019

Zupa jarzynowa z ziemniakami400g[wsad drobiowy, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana]

Gulasz z kaszą jęczmienna[mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, mąka] ogórek kiszony 380g  kompot250

1,5,7

Środa

20.11.2019

Zupa z kaszy manny400g[wsad drobiowy, kasza manna, marchew, pietruszka, seler]

Pierś w cieście[filet drobiowy, jajko, mąka]  ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, pomidora i czerwonej papryki 420g   kompot250

1,2,7

Czwartek

21.11.2019

Rosół z makaronem400g[wsad drobiowy, makaron, marchew, natka pietruszki, seler]

Kurczak gotowany, ziemniaki, buraki 420g  kompot250

1,7

Piątek

22.11.2019

Zupa szpinakowa z ziemniakami400g[wsad drobiowy, szpinak, ziemniaki, śmietana]

Ryba smażona[filet z mintaja, jajko, bułka tarta, mąka] ryż, surówka z kiszonej kapusty 420g   kompot250

1,2,3,5

 

Informacja dla konsumenta:

Dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2.jaja i produkty pochodne, 3.ryby i produkty pochodne, 4.orzeszki ziemne, soja i produkty pochodne, 5.mleko i produkty pochodne, 6.orzechy i migdały, 7.seler i produkty pochodne, 8.gorczyca i produkty pochodne, 9.nasiona sezamu i produkty pochodne. Jadłospis może ulec zmianie ze względu na codzienne dostawy towaru.

 

 

NA GÓRĘ