Jadłospis szkolny

Wpłat na obiady należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca.

Nr konta do wpłat: 20 1020 2313 0000 3102 0579 6299

W tytule przelewu nalezy podać imię i nazwisko ucznia. 

Prosimy o wpłątę dokładnie takiej kwoty jaka jest podana przez P. Intendent

 

JADŁOSPIS SZKOLNY 20.05.2019-24.05.2019

 

 

Data

Zupa

II danie

Alergeny

Poniedziałek

20.05.2019

Zalewajka z ziemniakami400g[wsad drobiowy, żurek, kiełbasa, ziemniaki, śmietana]

Kluski parowane[mąka] z truskawkami i śmietaną 280g kompot250

1,5

Wtorek

21.05.2019

Zupa szpinakowa z ziemniakami400g[wsad drobiowy, ziemniaki, szpinak, śmietana]

Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym[mięso wieprzowe, mąka, ser żółty, makaron] 380g kompot250

1,5

Środa

22.05.2019

Krupnik z kaszy jęczmiennej400g [wsad drobiowy, marchew, pietruszka, seler,  kasza jęczmienna]

Schab w panierce[schab, bułka tarta, jajko] ziemniaki, buraki 420g

 kompot250

1,2,7

Czwartek

23.05.2019

Rosół z makaronem400g[wsad drobiowy, makaron, natka, marchew, pietruszka, seler]

Kurczak gotowany, ryż, mizeria[ogórek świeży, śmietana] 420g kompot250

1,5,7

Piątek

24.05.2019

Zupa pomidorowa z zacierką400g[wsad drobiowy, zacierka, pomidory,

śmietana]

Parówka w cieście[parówka, mąka, jajko]ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną380g

kompot250

1,2,5,7

 

Informacja dla konsumenta:

Dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2.jaja i produkty pochodne, 3.ryby i produkty pochodne, 4.orzeszki ziemne, soja i produkty pochodne, 5.mleko i produkty pochodne, 6.orzechy i migdały, 7.seler i produkty pochodne, 8.gorczyca i produkty pochodne, 9.nasiona sezamu i produkty pochodne. Jadłospis może ulec zmianie ze względu na codzienne dostawy towaru.

 

NA GÓRĘ