Jadłospis szkolny

Wpłat na obiady należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca.

Nr konta do wpłat: 20 1020 2313 0000 3102 0579 6299

W tytule przelewu nalezy podać imię i nazwisko ucznia. 

Prosimy o wpłątę dokładnie takiej kwoty jaka jest podana przez P. Intendent

 

JADŁOSPIS SZKOLNY 16.09.2019-20.09.2019

 

 

Data

Zupa

II danie

Alergeny

Poniedziałek

16.09.2019

Zupa pomidorowa z makaronem400g[wsad drobiowy, pomidory, śmietana, makaron]

Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, kalafior z brokułem 380g

kompot250 gruszka

1,2,5,7

Wtorek

17.09.2019

Zupa ogórkowa z ziemniakami400g[wsad drobiowy, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana]

Gulasz węgierski z ryżem[filet z drobiu, papryka czerwona, pieczarki, mąka] 380g kompot250

1,5,7

Środa

18.09.2019

Krupnik400g [wsad drobiowy, kasza pęczak, marchew, pietruszka, seler]

Kotlet mielony[mięso wieprzowe, mąka, jajko] ziemniaki, marchewka z groszkiem 420g

kompot250

1,2,7

Czwartek

19.09.2019

Barszcz czerwony z ziemniakami400g[wsad drobiowy, buraki, ziemniaki, śmietana]

Pierogi z mięsem[mięso wieprzowe, mąka, jajko] 220g  kompot250

1,2,5,7

Piątek

20.09.2019

Zupa fasolowa z ziemniakami400g[wsad drobiowy, kiełbasa, ziemniaki, fasola Jaś]

Naleśniki z powidłami śliwkowymi i serem[mąka, jajko, mleko, powidła śliwkowe, ser twarogowy] 280g kompot250

1,2,4,5,7

 

Informacja dla konsumenta:

Dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2.jaja i produkty pochodne, 3.ryby i produkty pochodne, 4.orzeszki ziemne, soja i produkty pochodne, 5.mleko i produkty pochodne, 6.orzechy i migdały, 7.seler i produkty pochodne, 8.gorczyca i produkty pochodne, 9.nasiona sezamu i produkty pochodne. Jadłospis może ulec zmianie ze względu na codzienne dostawy towaru.

 

NA GÓRĘ